GKČ Petrinja e-katalog

Zlostavljanje u školama : i što možemo učiniti / Ken Rigby

Zlostavljanje u školama

Autor:
Ken Rigby, ,

Nakladnik:
Mosta : Zagreb, 2006

Materijalni opis:
249 str. : ilustr. ; 25 cm

Predmet:
djeca - zlostavljanje - škole - djeca - žrtve nasilja - škole -nasilje u školi - prevencija i kontrola - nasilje u školi - sprečavanje - priručnici - nasilje u školi

Napomena:
Prijevod djela: Bullying at school. - Str. 9-11: Predgovor hrvatskom izdanju / Dubravka Maleš. - Bibliografija: 122-130. - Kazalo.

Anotacija:
Knjiga o zlostavljanju u školama bavi se razumijevanjem zlostavljanja u školama i strategijama djelovanja u vezi s tim problemom. Osnovna postavka autora je važnost cjelovitog pristupa i stav da nasilje nije prihvatljivo, a umjesto osude i kazne predlaže humanistički pristup u kojemu nasilnici trebaju dobiti pomoć. U prvom dijelu knjige razmatra se pojam zlostavljanja i njegovi oblici; opisuje se njegova priroda i učestalost te posljedice na zlostavljane, zlostavljače i svjedoke; analiziraju uzroci zlostavljanja; opisuju stavovi učenika i učitelja prema zlostavljanju. Drugi dio donosi upute za praktično djelovanje u borbi protiv zlostavljanja - oblikovanje politike protiv zlostavljanja i poduzimanje konkretnih koraka: prevenciju, rad sa zlostavljačima, podršku žrtvi, djelovanje roditelja, učitelja i vršnjaka. Statistički podaci u ovoj knjizi odnose se na populaciju u Australiji.

Odjelni smještaj:
Odjel za odrasle

Klasifikacija:
37.06 - Socijalni problemi. Ljudski kontakti i odnosi

Standardni broj:
978-953-226-051-9