Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400 instagram logo youtube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


Produljenje roka posudbe:

Produljenje roka posudbe isključivo šaljite na ovu e-adresu

4.11.2011.

Ovogodišnji program Mjesec hrvatske knjige posvećen je pjesništvu i nosi naziv „Čitajmo pjesnike“. Tim povodom Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja organizira Večeri poezije.
Prva takva večer poezije održana je u petak, 4. studenoga 2011.g., kada su stihove hrvatskih pjesnika; Jure Kaštelana, Antuna Gustava Matoša, Silvija Strahimira Kranjčevića, Antuna Mihanovića i drugih, kazivali studenti Učiteljskog fakulteta odsjek u Petrinji i sa svojom profesoricom Božicom Vuić.  Večer je prošla u ugodnoj atmosferi i druženju, a završila je uglazbljenim stihovima S. S. Kranjčevića „Misao svijeta“ u izvedbi klape Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice.

14.11.2011.

„Čitajmo pjesnike“ bila je tema ovogodišnje manifestacije Mjesec hrvatske knjige koji smo u našoj knjižnici obilježili s dvije Večeri poezije. Tim povodom gosti Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja u ponedjeljak 14.studenog  ponovno su bili studenti Učiteljskog fakulteta odsjek u Petrinji sa svojom profesoricom Božicom Vuić.  „U početku bijaše riječ“ počela je profesorica Večer poezije u kojoj nas je, kroz stihove hrvatskih pjesnika, vodila i upoznavala s „riječju“. Studenti Matea Bogović, Katarina Marušić i Marko Lokner čitali su nam stihove o riječima, ali i razne aforizme i poslovice, te biblijske zapise koji ističu bitnost riječi.

svi

jedna

druga

dvoje

boZica