Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

Četvrtak, 22 Veljača 2024 13:48

Već standardno, obilježili smo Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva u našoj Prvoj hrvatskoj kontejnerskoj knjižnici.

Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva, koji se obilježava 22. veljače, prilika je za odavanje počasti ovom jedinstvenom pismu koje je duboko ukorijenjeno u hrvatskoj kulturi i povijesti. Ovaj dan nas podsjeća na važnost očuvanja naše kulturne baštine i promicanja njenog značaja među mlađim generacijama.

U sklopu obilježavanja ovog dana, postavljen je informativni pano koji je bio edukativne prirode, pružajući članovima i posjetiteljima knjižnice priliku da se upoznaju s poviješću hrvatske glagoljice, njenim značajem u hrvatskoj kulturi i utjecajem na hrvatski jezik.

Ovo obilježavanje je bila prilika za sve da se prisjete doprinosa glagoljice u našoj kulturi i nastave podržavati očuvanje ovog jedinstvenog pisma. Kroz ovakve inicijative nastavljamo promicati važnost obrazovanja i informiranja o pitanjima koja su od ključne važnosti za našu kulturu i identitet.

Neka ovaj Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva bude podsjetnik na sve što je glagoljica predstavljala i motivacija za nastavak očuvanja i promicanja naše bogate kulturne baštine.

alt 
 alt
 alt