Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI

Srijeda, 15 Rujan 2021 00:00

U sklopu projekta „Gledam, čitam, pišem“, kojeg provodi Hrvatsko društvo pisaca, na Trgu kulture u Petrinji održana je nova radionica koju je ovoga puta vodio Miroslav Mićanović, hrvatski književnik i pjesnik. Mićanović nam je otkrio o kakvoj je radionici ovoga puta bilo riječ.
„Rekao bih da smo naučili koliko toga ne možemo naučiti. Naučili smo i bavili smo se time kako mi opisujemo značenja u pojedinim tekstovima, bilo da su to poezija ili kratke priče i kako smo mi vlasnici onoga što će se dogoditi, u kojoj mjeri možemo aktivirati i aktiviramo naša ne samo čitateljska, nego zapravo životna iskustva“, kazao nam je Mićanović.
Ujedno nam otkriva kako je on zadovoljan s ovotjednim polaznicima. „Jako je lijepo je sve ovo. Te radionice imaju smisla ako drugi sudjeluju sa svojim pitanjima, svojim slaganjima ili neslaganjima. Bilo je jako lijepo i uzbudljivo i mogu reći da uvijek na ovim radionicama nešto naučim, jer ono što mislimo, a ne moramo verbalizirati, nije uvijek isto“, zaključio je Mićanović.

 

 alt
 alt
 alt