Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI

Srijeda, 08 Rujan 2021 00:00

U sklopu projekta „Gledam, čitam, pišem“ kojeg provodi Hrvatsko društvo pisaca, na Trgu kulture u Petrinji održana je radionica naziva „Nastavi priču“. Voditeljica ove radionice, spisateljica Luiza Bouharaoua nam je otkrila što su polaznici ovotjedne radionice mogli naučiti.
„Večeras smo održali radionicu Nastavi priču, što malo čudno zvuči jer smo zapravo počeli sasvim novu priču na način da smo gledali čime se možemo u svakodnevnom životu i stvarima s kojima se susrećemo, ljudima s kojima se susrećemo, nekakvih rečenica i riječi koje načujemo od drugih ljudi da govore jedni drugima, na koji način se možemo time inspirirati, kako možemo sve te elemente povezati da bi napisali priču koja je nama važna“, otkrila nam je Bouharaoua.
Dodaje kako polaznice itekako imaju potencijala za pisanje. „Polaznice su dosta zadovoljne i ja sam zadovoljna s njima i mislim da smo ostvarili ono što je meni bila najveća želja, a to je da zapravo osvijestimo da u tom procesu nastanka priče ima jako puno toga čime se možemo inspirirati, da ima jako puno elemenata igre, da zapravo inspiracija leži po svuda, da se na neki način osnažimo i nastavimo rad na toj priči dalje“, istaknula nam je Bouharaoua.

alt
alt
alt