Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

 

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


 

Četvrtak, 23 Siječanj 2020 10:40

Rođena u Koški, u istočnoj Slavoniji 1940. godine. Završetkom Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, profesionalni radni vijek započinje u petrinjskom Gavriloviću.
Određene životne okolnosti odvele su je u Švicarsku iz koje se, nakon umirovljenja i završetka rata, vraća u Hrvatsku.
Od djetinjstva pokazuje talent u umjetnosti te ju, na žalost, životne situacije od toga distanciraju do umirovljenja, kada i upisuje tečaj na Sveučilištu za treću dob u Zagrebu.
Od 2012. godine postaje aktivni clan “Petriarta”, udruge neprofesionalnih likovnih umjetnika, s kojima izlaže svoja djela na desetak različitih izložbi.
Dvije značajnije izložbe na kojima je sudjelovala su međunarodna izložba “Moslavačke minijature” u Popovači te regionalna izložba “Neprofesionalno stvaralaštvo” u Kutini.
Okušala se u raznim temama, od pejzaža do apstrakcije, tehnikama akvarela, tempere, a kasnije i akrilnim bojama na platnu, što ju kasnije dovodi i do ove, prve samostalne, izložbe.
Iz opusa od pedesetak slika, nekolicina ih je poklonjena prijateljima, a svoj konačni stil i izražaj još uvijek traži, uz hrabrost da cijeli opus pokaže javnosti.

I danas, nakon toliko godina ljubavi prema umjetnosti, naša sugrađanka Eva, dok joj svjetlost obasjava atelje, u toplom domu uz Petrinjčicu, zazire u svoju maštu i stvara, stvara svoj svijet, stvara svoju ostavštinu, stvara svoju umjetnost, a umjetnost… ona nikada ne umire.

alt
alt
alt
alt
alt