Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


Produljenje roka posudbe:

Produljenje roka posudbe isključivo šaljite na ovu e-adresu

Petak, 06 Rujan 2019 00:00

U sklopu rujanskih Dana sjećanja predstavili smo knjigu „Dnevnik duše ratnika“, hrvatske braniteljice Sabine Mihalić Protulipac.

„Nastajala je tada 25 godina jer su tu u knjizi zapisi koji su od početka mog sudjelovanja u Domovinskom ratu, znači od 1991.godine. Imala sam jednu bilježnicu sa sobom, kada mi je bilo teško znala sam zapisati nekakav stih, priču i to je bilo tako uvijek samnom. 1992.godine za vrijeme nekakvog napada, dok sam pisala, to je ostalo na položaju. Morala sam ići na zadaću kao pješak, kao medicinar, tako da tu knjižicu je našao moj ratni kolega i čuvao ju sve te godine“, rekla je Mihalić Protulipac za Portal53.

Predstavljanje knjige su organizirali Klub žena Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Petrinja te Hrvatska žena Petrinja. Vera Jurčević, predsjednica Kluba žena Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Petrinja je podsjetila kako je Sabina Mihalić Protulipac otišla sa 18 godina u Hrvatsku vojsku nakon završene medicinske škole te je u Hrvatskoj vojsci bila sve do prošle godine kada su je umirovili.

„Nakon umirovljenja, da ne sjedi doma, ona je osnovala Klub žena pri 110.brigadi u Karlovcu. Djeluje unutar 110.brigade i okuplja veliki broj žena koje nisu sve braniteljice. U tom Klubu žena su i žene branitelja, udovice, znači široki spektar žena i sve zajedno puno rade. Imaju puno radionica, idu po školama. Drago mi je što u sklopu ovih Dana sjećanja opet predstavljamo jednu knjigu. Oni koji posjećuju svake godine Dane sjećanja znaju da smo 2012.godine posvetili jednu večer pokojnoj pjesnikinji Mariji Suk, njenom životu i radu. I uvijek dok god budemo mogli mi ćemo svake godine nastojati vam dovesti neku od tih naših žena koje su jako puno dale za Hrvatsku“, rekla je Jurčević.

alt
alt
alt
alt
alt