Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


Produljenje roka posudbe:

Produljenje roka posudbe isključivo šaljite na ovu e-adresu

Ponedjeljak, 21 Listopad 2019 13:59

Dana 17.10. 2019. u 17.00 sati održano je 7. Gradsko natjecanje u čitanju naglas.

Ove godine prijavile su se OŠ Ivana Gorana Kovačića i OŠ Mate Lovraka.

Iz OŠ Mate Lovraka sudjelovalo je dvoje učenika nižih razreda, Nicole Pezić s djelom “Zar baš moram u školu?” te Sebastijan Pranjić s “Baš sam hepi!”, a mentorirala ih je Lucija Gašparić.

OŠ Ivana Gorana Kovačića prijavila je dvije učenice za natjecanje u kategoriji viših razreda, Lorenu Nikić koja je čitala “Vezanje tenisica s jesnom nepoznanicom”, te Leona Posavac s “Ljeto na jezeru Čiču”. Mentorica koja ih je pratila kroz ovu avanturu bila je Đurđica Fran.

U prosudbenoj komisiji sjedile su profesorica hrvatskog jezika Renata Bernić te Katarina Matijević, magistra logopedije.

Natjecatelje su došli bodriti njihovi roditelji, a podršku su im dale i ravnateljica OŠ Mate Lovraka te Jovanka Jelić, knjižničarka istoimene škole.

Učenici su fer i korektno odmjerili svoje vještine čitanja i uvelike otežali donošenje odluke prosudbenoj komisiji. Presudile su nijanse koje nestručni slušatelj ne bi niti primijetio.

Nakon stručnog vijećanja komisija je došla do odluke da prvo mijesto u natjecanju nižih razreda osvaja Nicole Pezić, a iz viših razreda Leona Posavac te se njihov put u natjecanju nastavlja na županijskoj razini 28.10. u 17.00 sati u Narodnoj knjižnici i čitaonici “Vlado Gotovac” u Sisku. Veselimo se nastavku ove lijepe priče i sudjelovanju naših učenika na Državnom natjecanju.

alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt