Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


Produljenje roka posudbe:

Produljenje roka posudbe isključivo šaljite na ovu e-adresu

Srijeda, 06 Ožujak 2019 15:56

Oni dani u godini kada se svi opravdano možemo sakriti pod maskama i biti što god poželimo…maškare.

U većini gradova organiziraju se Maskenbali - povorke, fešte i zabave u kojima se svi maskiraju ovisno o dogovorenoj ili izabranoj temi, u grupama ili pojedinačno. I mi smo našim mališanima, polaznicima igraonice “Košnica” organizirali njihov privatni maskenbal.

Gomila kreativnih maski, veselih ručica i nožica uz ples i pjesmu proslavili su taj dan. Imali su povorku kroz sve naše prostorije te su ponosno i bez srama predstavili svoje kreacije na “modnoj pisti”.

Odrastanje se dogodi u trenu, dječja srca i veseli duh obuzmu razne životne situacije i tada se maskama počnu ironično predstavljati političke situacije, razne afere, podrugljivo se prikazuje sve što na um može pasti.

Djeca…oni se maskiraju u svoje heroje, idole, likove koji im, na neki način, obilježe djetinjstvo, likove koji ih poučavaju hrabrosti, pomaganju drugima, manirama i dobroti. Fiktivno je, ali iskreno. Taj Spiderman koji spašava svijet, policajac koji nas čuva od zla, bubamara koja donosi sreću, vila koja ispunjava želje… i zabavljaju se, čista srca, iskreno.

Ugledajmo se malo na njih, budimo kao djeca…barem povremeno, na trenutak, da pod maskama spašavamo svijet.

Do čitanja!