Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


Produljenje roka posudbe:

Produljenje roka posudbe isključivo šaljite na ovu e-adresu

Petak, 01 Ožujak 2019 11:30

Riječima je teško dočarati osjećaje koje u nama mogu pobuditi određeni događaji, one sekunde u kojima na trenutak zastanete i dobro promislite o sebi, svojim bližnjima, svojoj djeci - ogledalima Vas samih.

Kada uđete u razred "petaša" i vidite dvanaest učenika, što očekujete? - Zaigranost, laganu mladenačku neozbiljnost, nastavnicu koja ih, barem u dvije-tri situacije mora smirivati...

Jučer, 28.02.2019., dvanaestero učenika petog razreda osnovne škole I.G.Kovačića u Gori su nam održali životnu lekciju,
lekciju o skromnosti, ljubavi, zdravlju i zajedništvu,
lekciju o svemu što bismo trebali biti, željeti,
lekciju koja ispunjava,
lekciju koja nadahnjuje.

Na spomen mobitela, PlayStationa i ostalih materija nisu niti trepnuli, zadrhtali, nije se niti u jednom usijanom oku vidjela želja i za čim takvim.
Samo su u pustom nabrajanju, tiho i pristojno, prekinuli našu Katicu i začuo se glas jedne od djevojčica: - "Nije bitan poklon, bitno je ono što je od srca"

Obrađivali smo lektiru, "Bajka o ribaru i ribici", i svi su bili proaktivni, komentari su prštali, glumili su likove kroz svoje priče, želje...i bilo je nestvarno, toliko nestvarno da smo ostali zatečeni cijeli dan.

Zahvaljujemo se osnovnoj školi I.G.Kovačića na čelu sa ravnateljicom Valentinom Vujnović, profesorici Đurđici Fran i učenicima petog razreda što su nam dopustili da, barem na 45 minuta, budemo dio njihove predivne bajke.

Na kraju ćemo izdvojiti par riječi koje su učenici uputili našoj Katici:

- "Danas je sat lektire. Trebali smo pročitati „Bajku o ribaru i ribici“. Obradit ćemo lektiru na drugačiji način.
S nama je danas Katica Taradajčuk, knjižničarka Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja. Pozvali smo ju da održi sat lektire.

Mi smo učenici petoga razreda male škole koju pohađa stotinjak učenika. Nastojimo da okoliš škole bude što ljepši i zeleniji, a naši učitelji vrijedno rade kako bi nastavni satovi bili što zanimljiviji.

Jedan mudar čovjek je rekao:"Želite li imati prijatelje među ljudima, morate za njih nešto učiniti, morate im posvetiti vrijeme."

Poštovana gospođo Taradajčuk, velika nam je čast pozdraviti Vas i zahvaliti Vam što nam omogućili da ovaj poseban sat provedemo u druženju s vama. Nadamo se daljnjoj suradnji i brojnim susretima."

S ponosom najavljujemo i novi susret u kojem će nas, uopće ne sumnjamo, iznenaditi svojim kvalitetama. Dobili su "putujuću priču", knjigu koju će, jedan po jedan, pozorno pročitati… Veselimo se!