Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI

 

Tečaj za konverziju kune u € iznosi 7.53450

| Ispis |

Prijava u sustav igraonice

Upisni list

Poštovani roditelji / skrbnici djece,

U sklopu odjela za djecu i mladež djeluje K O Š N I C A - igraonica dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja. U tom prostoru svakodnevno se organiziraju radionice i igraonice za djecu od 3 do 6 godina. Obuhvaćena su djeca koja ne pohađaju vrtić te su zakinuta za socijalizaciju s drugom djecom na kvalitetan i organiziran način. Dijete u igraonici se igra raznolikim kvalitetnim igračkama, sluša priče i sâmo priča priče, gleda i s drugom djecom stvara predstave, igrokaze, crta, slika, modelira, pjeva, pleše, mašta, istražuje, uči i druži se s vršnjacima.

Glede smanjenja zaraze virusom COVID-19 u igraonici će moći boraviti najviše četvero djece. MOLIMO RODITELJE da ne dovode djecu koja imaju respiratornih smetnji, šmrcaju, kašljucaju, kîšu i sl. Iako nema temperaturu takvo dijete NE MOŽE POHAĐATI IGRAONICU.

Za upis djeteta u igraonicu potrebno je:

- doći u knižnicu i učlaniti dijete u odjel za djecu i mladež.

- ispuniti upisni list, potpisati izjave i donijeti ga sa sobom na učlanjenje. Upisni list potpisuju oba roditelja ili skrbnik djeteta.

Važno:
Bez ispunjenog upisnog lista i potpisane izjave o istinitosti podataka nećete moći prijavljivati dijete u igraonicu. Roditelji djece koja već pohađaju igraonicu također trebaju potpisati izjave o istinitosti podataka.

Igraonicu može pohađati:

- dijete s navršene pune tri do navršenih šest godina

- djeca preko navršenih 6 godina ili manje od 3 godine (makar i jedan dan starije ili mlađe) ne mogu pohađati igraonicu.

Vrijeme provedeno u igraonici:

- najviše 40 minuta dnevno.

- dolazak u igraonicu najviše dva puta tjedno

Za igraonicu potrebno je:

- da roditelj bude dostupan (čeka ispred igraonice) ukoliko smatra da dijete ne može dugo ostati bez roditelja (posebno kod prvog susreta s igraonicom).

- Molimo NE donosite hranu i piće jer igraonica traje kratko.

Važno:
Igraonica je besplatna (osim godišnje članarine u knjižnici) ali svaki treći mjesec roditelji su dužni donijeti paket vlažnih maramica, plastičnih čaša i papirnatih maramica.
Roditelji imaju obvezu posuditi i pročitati djetetu minimalno tri slikovnice mjesečno, a ukoliko prijavljeno dijete u igraonicu ne mogu dovesti iz bilo kojih razloga moraju ga odjaviti iz sustava prijave za taj dan. Nepoštivanje ovih pravila može dovesti do uskraćivanja mogućnosti prijave djeteta u igraonicu.

RASPORED RADA IGRAONICE

Jutarnja igraonica ponedjeljkom, srijedom i petkom:

- I grupa od 09.30 sati
- II grupa od 11.00 sati
- III grupa od 12.30 sati

Popodnevna igraonica utorkom i četvrtkom:

- I grupa od 12.30 sati
- II grupa 14.00 sati
- III grupa 15.30 sati

Budući da postoji veliki interes roditelja - djece za igraonicu prijave u sustav igraonice rade se putem interneta.