Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


Produljenje roka posudbe:

Produljenje roka posudbe isključivo šaljite na ovu e-adresu

           Vrijedne ručice djece polaznika igraonice „Košnica“ pripremile su brojne ukrase za božićnu jelku koju će, već tradicionalno, okititi sa svojom tetom Anom uoči Božića. Kako svakodnevno u igraonici uče i primjenjuju razne likovne tehnike i razne materijale, tako i ovaj put knjižničarka Ana, voditeljica igraonice, dala im je izrađivati ukrase od kartona na koje su lijepili razne vrste žita; pšenice, kukuruza, ječma, ali i kukuruzno brašno. Na taj način nastale su božićne zvijezde, borići, srca, zvončići i brojni drugi ukrasi spremni za kićenje božićne jelke. Ovom prigodom djeca su naučila i kaširati. Bojali su tanko uže kojim su potom obljepljivali balone i dobili prekrasne, veće i manje, raznobojne kuglice koje će, također, krasiti jelku.
Tradicija je i izrada božićnih čestitki čemu su, polaznici igraonice, zdušno prionuli želeći napraviti što ljepše čestitke koje će pokloniti svojim roditeljima.
Prije početka Adventa, svoju igraonicu, ukrasili su velikim adventskim kalendarom u kojem ih svaki dan dočeka slatko iznenađenje.
          U svakom slučaju, u igraonici „Košnica“ prosinac prolazi u užurbanom, radnom i razdraganom raspoloženju čekajući najljepši i najdraži blagdan u godini, Božić

1

1a

2

3

4

5

6

7

7a

8

8a