Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

 

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


 

           Vrijedne ručice djece polaznika igraonice „Košnica“ pripremile su brojne ukrase za božićnu jelku koju će, već tradicionalno, okititi sa svojom tetom Anom uoči Božića. Kako svakodnevno u igraonici uče i primjenjuju razne likovne tehnike i razne materijale, tako i ovaj put knjižničarka Ana, voditeljica igraonice, dala im je izrađivati ukrase od kartona na koje su lijepili razne vrste žita; pšenice, kukuruza, ječma, ali i kukuruzno brašno. Na taj način nastale su božićne zvijezde, borići, srca, zvončići i brojni drugi ukrasi spremni za kićenje božićne jelke. Ovom prigodom djeca su naučila i kaširati. Bojali su tanko uže kojim su potom obljepljivali balone i dobili prekrasne, veće i manje, raznobojne kuglice koje će, također, krasiti jelku.
Tradicija je i izrada božićnih čestitki čemu su, polaznici igraonice, zdušno prionuli želeći napraviti što ljepše čestitke koje će pokloniti svojim roditeljima.
Prije početka Adventa, svoju igraonicu, ukrasili su velikim adventskim kalendarom u kojem ih svaki dan dočeka slatko iznenađenje.
          U svakom slučaju, u igraonici „Košnica“ prosinac prolazi u užurbanom, radnom i razdraganom raspoloženju čekajući najljepši i najdraži blagdan u godini, Božić

1

1a

2

3

4

5

6

7

7a

8

8a