Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

 

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


 

Najmlađi članovi Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja u srijedu, 12. listopada 2014. imali su prigodu naučiti ilustrirati. Naime, gošća knjižnice bila je Željka Mezić autorica i ilustratorica slikovnica.
Radionica ilustriranja održana je u sklopu programa Mjesec hrvatske knjige 2014., a sudjelovalo je tridesetak djece; prvašići Osnovne škole „Dragutin Tadijanović“ i polaznici igraonice „Košnica“. Kako su to  uglavnom djeca koja tek počinju učiti prva slova Željka je radionicu usmjerila upravo na crtanje slova. Svatko je nacrtao početno slovo svog imena koje je potom obojio u razne boje, a mnoga su slova dobila oči, ruke, noge a neka i šeširić.
                Inače, Željka Mezić članica je ULUPUH-a i HZSU-a. Nakon dugogodišnjeg umjetničkog rada na području dizajna tekstila i odjeće, ilustriranjem se profesionalno počela baviti 2001. godine. Stalni je suradnik u časopisima za djecu „Prvi izbor“ i „Radost“. Ilustrirala je nekoliko romana, udžbenika, zbirki poezije i priča za djecu, te brojne slikovnice. 

1

2

3

4

5

6

7