Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

 

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


 

Obilježavajući Dan hrvatskih knjižnica Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja organizirala je Dan otvorenih vrata u utorak 11. studenoga 2014.
Dan otvorenih vrata već je tradicionalno obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica i cilj je sve zainteresirane sugrađane, od najmlađih do onih poznim godinama, upoznati sa svim što im knjižnica pruža.
Ovom prigodom tiskani su informativni leci i plakati, izloženi naslovi raznovrsnih žanrova a prikazana je i video prezentacija o događanjima u knjižnici tijekom proteklih godina.
Informativno druženje sa sugrađanima odvijalo se u oba odjela knjižnice, a već u predvorju ih je dočekao info pult s prezentacijom.
                 Posebnu zainteresiranost i ovaj put su pokazali najmlađi sugrađani, polaznici Dječjeg vrtića „Petrinjčica“, njih sedamdesetak. U dječjem odjelu saznali su kakvih sve ima slikovnica i knjiga za djecu, a teta knjižničarka im je pročitala i jednu od najčitanijih priča. Odlaskom u odjel za odrasle oduševio ih je veliki broj knjiga u vezi čega su postavljali brojna pitanja, kao što je pitanje kako su sve te knjige uopće dospjele ovdje u knjižnicu.
Dan otvorenih vrata bila je još jedna manifestacija koja je, također, obilježila i Mjesec hrvatske knjige, a velikim odazivom i pokazanom zainteresiranošću potvrdilo se kako Petrinjci vole knjigu. 

1

2

3

4

5