Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

 

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


 


          Sve veća zainteresiranost i potražnja za knjigama o anđelima bila je razlog što su u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja u ponedjeljak, 3. studenoga 2014.g. u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2014., gostovale Nataša Pejić, urednica knjige „Iscjeljenje uz anđele“, i Zdenka Andrijić, hrvatska stručnjakinja za anđele.
Uvodnu riječ i osvrt na knjigu dala je Pejić naglasivši kako su anđeli svuda oko nas, moćni i puni ljubavi. Spremni su pomoći svim ljudima na svakom području života. Svatko tko nauči prepoznavati božanske smjernice i poruke, može iscijeliti svoj duh i tijelo. „Iscjeljenje uz anđele“ jedinstveni je priručnik za duhovnu komunikaciju i tumačenje vizija, riječi, misli i osjećaja koji se primaju od Neba. Spoznaja anđeoske prisutnosti otvara put pozitivnim promjenama, oslobađanju od tereta prošlosti i istinskoj slobodi.
Kako je i najavila Pejić, o prisutnosti anđela i njihovoj ulozi puno više zna Zdenka Andrijić, koja je istaknula da su anđeli u svakom trenutku prisutni uz nas, voljni da nam priskoče u pomoć samo ako im to dopustimo.
Objasnila je kako im se trebamo javiti, kako se osloboditi tereta, onoga što nam ne da naprijed, što nam ne dozvoljava da živjeti jednostavno, jer kaže „navikli smo sve zakomplicirati“. Pričajući o svojim iskustvima i doživljajima približila je pojam o prisutnosti anđela, za koje kaže da svatko od nas ima svog anđela, svaki anđeo ima svoje ime i ako ga priupitamo reći će nam. Iako, kaže, ima i onih koji to ne žele.
         Svakako treba spomenuti kako Zdenka Andrijić piše poeziju i prozu. Početkom svibnja 2011. godine pod nazivom "Skice za književne portrete" objavila je knjigu ogleda o manje poznatim detaljima iz života pisaca koje voli, a trenutno dovršava roman "Neka bude kao da sam te volio" i knjigu zabavnih i vrlo korisnih uputstava za osobni razvoj pod nazivom "Život za početnike", već korištenih na istoimenoj radionici. Osmislila je i vodila tridesetak tv emisija pod nazivom "Plavi planet" i "Zlatni zdenac". 

1

2

3

4