Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

 

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


 

         „Čitajmo zajedno ljubavnu poeziju“ jednodnevna je akcija koju su u sklopu Mjeseca hrvatske knjige organizirale sve knjižnice u Hrvatskoj, a pridružila se i Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja. Bila je to jedna izuzetna večer poezije u četvrtak, 23. listopada 2014., uz petrinjske pjesnike, jer je večer bila posvećena školarcima i odraslima koji pišu pjesme, a mnogi su od njih već jako dobro poznati petrinjskoj publici, a i šire.
         Tako su svoje stihove pročitali učenici Osnovne škole „Mate Lovrak“; Lorena Lukačić, učenica šestog razreda i Maja Latinčić i Domagoj Mijić učenici osmog razreda. Sve troje učenika već nekoliko godina pišu pjesme a ovom prigodom pročitali su svoje pjesme o ljubavi.
Dugi niz godina pjesme pišu i Maja Šiprak Brletić, Ines Kosturin, Dubravka Puškarić i Aleksandar Marković koji su, također, za ovu prigodu pripremili nekoliko svojih pjesama, njima posebno dragih. Većina pjesnika reklo je da upravo ljubavne pjesme i čine najveći dio njihova opusa jer, kako kažu, ljubav je pokretač svega.
         Večer poezije protekla je u izuzetno ugodnom i veselom druženju, a pjesnici su zamoljeni za jedan „bis“ jer je publika uživala u njihovim stihovima i htjeli su još i još. 

1

2
3

5