Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

 

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


 

           Predstavu za djecu „Znakovi za najmanje“ u utorak, 21. listopada 2014.g., najmlađim gostima Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja, te polaznicima igraonice „Košnica“ izvelo je Kazalište „Smješko“.
Predstava je poklon petrinjske knjižnice u sklopu programa Mjesec hrvatske knjige djeci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole. Upravo zbog toga bila je izuzetno dobro prihvaćena i posjećena od strane polaznika Dječjeg vrtića „Petrinjčica“, prvašića, malih sugrađana kao i polaznika igraonice „Košnica“ koja djeluje u sklopu dječjeg odjela Knjižnice.
           Predstava je  radosna igra glumca koji upoznaje najmlađe, plesom, pjesmom i glumom, kakvi sve znakovi postoje i kako se prema njima treba odnositi.
Glavni lik predstave je semafor koji neumorno prati promet na raskršću. On djecu upoznaje sa svojim prijateljima, prometnim znakovima i pokazuje im kako oni pomažu djeci. Kroz zanimljive i edukativne situacije u predstavi prometni znakovi postaju i dječji prijatelji i čuvaju ih od nepotrebnih opasnosti.
Cilj predstave “Znakovi za najmanje” je djeci na jednostavan način, kroz igru i zanimljive situacije ukazati na važnost pravilnog ponašanja u prometu.

1

2

3

4

5