Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

 

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


 

              Roman za mlade pod naslovom „Leti, leti“ prvijenac je autorice Ljiljane Jelaska, kojeg je u sklopu programa Mjesec hrvatske knjige u petak, 17. listopada 2014., predstavila petrinjskoj publici. Ljiljana već godinama piše pjesme za djecu za koje je dobila i brojne nagrade, a prošle godine osvojila je i nagradu Albatros.
O romanu je govorila književnica Sonja Smolec koja je i autorica pogovora romana istaknuvši kako je Ljiljana napisala jedan izvrstan roman za mlade kojeg naziva „mozaikom odrastanja“. Sastoji se od malih bilješki koje podsjećaju na dnevničke zapise što pokazuje kako je Ljiljana ne samo vrstan pisac nego i dobar poznavatelj djece.
              Kroz ovu knjigu Ljiljana Jelaska prikazala je kako djetinjstvo, odrastanje i sazrijevanje mogu biti više ili manje bolni, ovisno o onima koji djeci moraju pomoći na njihovom putu prema odraslosti.
U svakom slučaju, ovo je roman koji trebaju pročitati i djeca, mlađi adolescenti, i roditelji.
Program predstavljanja svojim nastupom uveličali su mladi glazbenici Katarina Jug izvodeći nekoliko pjesama i Matija Sekulić pratnjom na gitari, dok je ulomke iz knjige čitala Danijela Bjelac.

1

2

3

4

5

6

7