Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

 

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


 

             „Ples, Umjetnost, Strast“ naziv je izložbe koja je otvorena u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja u srijedu 15. listopada 2014. Izložba je uvod u manifestaciju Mjesec hrvatske knjige 2014.
Autor izloženih slika je Hrvoje Puškarić, akademski slikar kojem je ovo prvi posjet Petrinji a time i prva izložba u ovom gradu.
Njegove slike najvećim dijelom inspirirane su plesnim pokretima, kako je sam umjetnik rekao odlaskom u Sevilliu na postdiplomski studij zaljubio se u ples, prvo u flamenco, a potom slijede svi ostali strastveni plesovi poput argentinskog tanga, bachate, salse…
            O Puškarićevim slikama i njegovu radu govorio je Petrinjac Davor Žilić, također akademski slikar, jer osim što su dugogodišnji prijatelji, zajedno su i studirali.
Osvrnuvši se na Puškrićeve radove Žilić je istaknuo kako odišu životom, u današnju depresivnost svojim slikama donosi dašak nade, veselja i ljepote i ustvari je veliki optimista.
U prigodnom programu otvorenja izložbe sudjelovali su mlada petrinjska flautistica Karla Križanić, a plesni doživljaj prisutnima pružili su svjetski poznati plesači Renata Faizerakhmanova i Juraj Bjelac, čiji plesni trenutak je slikar Puškarić, također, prenio na platno i izložio u petrinjskoj knjižnici. 

1a
1
2

3

4

5

6

7

5