Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

 

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


 

               Prigodnom izložbom sredstava veze koja su se koristila u Domovinskome ratu započela je u Petrinji tradicionalna manifestacija „Dani sjećanja 1991. – 2014.“.Izložba pod nazivom „Sredstva veze iz Domovinskoga rata“ otvorena je u odjelu za odrasle Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja u ponedjeljak 1. rujna 2014.g.
Izloženo je trideset i tri primjerka uređaja koji su korišteni u Domovinskome ratu a ustupio ih je Milan Stanković iz svoje vlastite zbirke.
Stanković živi u Sisku i dragovoljac je Domovinskoga rata, HRVI u mirovini, ali i radioamater koji svoju ljubav prema vojnim radio uređajima gaji još od djetinjstva. Sakupljanjem uređaja ozbiljnije se počeo baviti od 2000.-te godine i do danas je sakupio više od dvjesto šezdeset uređaja.
                Na otvorenju izložbe o radioamaterstvu u Petrinji govorio je v.d. ravnatelj petrinjske knjižnice Ante Mrgan, naglasivši bitnu ulogu petrinjskih radioamatera početkom Domovinskog rata.
Izložbu je prigodnim riječima otvorio gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović, koji je ovom prigodom, također, govorio o svojim sjećanjima na rujan 1991.g. i o ulozi radioamatera tih dana, napomenuvši kako im se mora odati dužno poštovanje i ne smije se zaboraviti.
                Izložbu je organizirala Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja uz suorganizaciju Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Petrinje, a može se razgledati svakodnevno u uredovno vrijeme knjižnice do 30. rujna 2014.g.

1

2

3

4

5

6

7

8

9