Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

 

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


 

Sveti Nikola u Igraonici Košnica
Ponedjeljak, 09 Prosinac 2013 17:48

Sveti Nikola u Igraonici Košnica

mala

 

          Darežljivi Sveti Nikola ni ove godine nije zaboravio dječicu – polaznike Igraonice Košnica, koja djeluje u sklopu dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja.

Na svoj dan u petak 6.prosinca, došao je u pratnji svog vjernog Krapmusa, ali ni ovaj put nije bilo posla za Krampusa jer su djeca cijele godine bila dobra i poslušna.

Sveti Nikola donio je vreću punu darova koje je potom podijelio. Svoj dar primilo je pedeset i šest djece, polaznika igraonice, koja su se ponaosob i fotografirala s Nikolom.

          Djeca su se za ovaj događaj pripremala danima, izrađujući čizmice, napisali su brojne poruke što bi željeli da im Sv. Nikola donese, izradili su jednu veliku čizmu u koju su stavili svoje poruke, kao i prozor na kojem su Nikolu dočekale njihove raznobojne čizmice.

          U iščekivanju Svetog Nikole pomogla je autorica dječjih stihova Ljiljana Jelaska. Ljiljana je s djecom razgovarala o Svetom Nikoli, kazivala im je svoje prigodne stihove, a na kraju je i nagradila dječaka Ivana svojom najnovijom zbirkom pjesama Vesele boje, moje i tvoje, jer joj je odgovorio na pitanje gdje živi Sveti Nikola, rekavši kako Sv. Nikola živi „kod njegovog tate na poslu“.

 

1

 

 

2

 

3

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10