Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400 instagram logo youtube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


Produljenje roka posudbe:

Produljenje roka posudbe isključivo šaljite na ovu e-adresu

Klub čitatelja o Novoj zemlji
Ponedjeljak, 02 Prosinac 2013 11:30

Klub čitatelja o Novoj zemlji

mala

             
             Svoje druženje u mjesecu studenom članovi Kluba čitatelja Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja posvetili su Eckhartu Tolleu i njegovom djelu Nova zemlja.
Ovom prigodom okupilo se najviše članova knjižnice otkako djeluje Klub čitatelja. Pokazalo se kako su duhovne i psihološke teme. najzanimljivije teme. Rasprava je bila konstruktivna. Svi prisutni uključili su se u raspravu iznoseći svoje stavove i mišljenja, što je rezultiralo vrlo zanimljivom večeri. 
             
Govorilo se o tome kako je knjiga jasna i pitka o strukturi i prirodi „ega“ na način da svatko može za sebe naći i prepoznati uzorke ili kalupe svoje osobnosti koji u igri života ego odigrava. Odlično su opisani ti primjeri u knjizi, i na kojima se odmah može raditi uvidima koje autor maestralno iznosi. Ono što se iza sveg sadržaja u knjizi ističe bit na što se ukazuje , sve one „srži-istine“, "To"-jedno, nalaze se i u Vedama i učenjima mudraca.
            
Nastavljajući nadahnuto djelovanje koje je započeo u knjizi “Moć sadašnjeg trenutka”, Eckhart Tolle svakom čovjeku pruža duhovne alate kojima može poboljšati svoj život, a samim time i čitav svijet te otkriti dublji smisao. Analizirajući moderne ideje o egu, našem ja i društvu, Tolle razotkriva strahove koji se nadvijaju nad nama i pokazuje nam kako svatko od nas može pronaći sreću i zdravlje u nekoliko jednostavnih, pozitivnih koraka:

          - razumijevanje prividnoga ja

-         - nadrastanje ega

-         - tajna sreće

-         - odbacivanje prošlosti

-         - otkrivanje radosti postojanja
Pripremite se za čudesno putovanje samoprosvjetljenja, jer “Nova Zemlja” razotkriva privide u kojima živimo i pruža nam novi temelj osobne duhovnosti i napretka.

 

1

 

2

 

3

 

4