Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400 instagram logo youtube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


Produljenje roka posudbe:

Produljenje roka posudbe isključivo šaljite na ovu e-adresu

Uz stihove Maje Šiprak Brletić
Ponedjeljak, 11 Studeni 2013 16:27

Uz stihove Maje Šiprak Brletić

mala

 

         Još jedno prekrasno druženje održano je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja povodom Mjeseca hrvatske knjige, u petak, 8. studenog 2013. godine, na Večeri poezije s Majom Šiprak Brletić.
Maja je poznata kao vrsna autorica ljubavne poezije i bila je gošća petrinjske knjižnice prije godinu i pol kada je u najavi imala svoju prvu samostalnu zbirku i nekoliko objava u zajedničkim zbirkama, a od tada je izdala četiri samostalne zbirke i peta je najavljena za veljaču sljedeće godine.
Pjesme su joj objavljene u petnaest zbornika na području Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, u pet međunarodnih zajedničkih zbirki ljubavne poezije, jedna je od pet dobitnica Prigodnog priznanja za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu „Zvonimir Golob“ 2012. godine, u organizaciji Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravka, dobitnica je pisanog priznanja za pjesmu o proljeću Udruge SPARK iz Velike Gorice, a u 2013. godini dobitnica je priznanja Hrvatskog sabora kulture za pjesmu „Odlaziš“.
         Knjižnica je bila prepuna ljubitelja lijepe riječi, a uz Maju njezine stihove, na svoj osebujan način, čitali su i njezini prijatelji Diana Lončarić i Nikola Vidović.

1

 

2

 

3