Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


Produljenje roka posudbe:

Produljenje roka posudbe isključivo šaljite na ovu e-adresu

Književni susret s Hrvojem Kovačevićem
Srijeda, 30 Listopad 2013 16:13

Književni susret s Hrvojem Kovačevićem

mala

 

         Dječji pisac i autor lektirnih djela Hrvoje Kovačević gostovao je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja u sklopu programa Mjesec hrvatske knjige. Oba odjela petrinjske knjižnice bila su premala za primiti školarce koji su uživali u druženju s književnikom. Sudjelovalo je osamdesetak djece iz Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Gore i petrinjske Osnovne škole „Dragutin Tadijanović“.
         Književnik je govorio o svojim počecima u pisanju dječjih romana. Svoj prvi roman objavio je prije dvadeset godina i do danas ima dvadeset i devet objavljenih naslova.
Uz dječje romane piše i za odrasle, a na pitanje učenika što mu je draže, pisati za djecu ili za odrasle, rekao je kako mu je svejedno jer se za svaki roman probudi mašta i tada mu je u tom trenutku to najdraži roman.
Književnik Kovačević poznat je po serijalu romana kojima naslov počinje riječju „Tajna…“. Objavio je takvih dvanaest naslova a učenicima je objasnio kako uživa u pisanju takvih mističnih romana, od kojih neki imaju i elemente horora, ali ono što je posebno jest činjenica da je na kraju svakog tog romana tajna i otkrivena.
         Osnovnoškolci su bili jako znatiželjni i postavljali su brojna pitanja, kao i pitanje koji je roman najduže pisao, pa koji mu je bilo najteže pisati.
Kovačević je odgovorio kako je najduže pisao roman „Tajna crne kutije“, za koji je rekao da mu ga je bilo i najteže pisati, ali za taj roman dobio je književnu nagradu „Grigor Vitez“.

 

1

 

2

 

3