Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


Produljenje roka posudbe:

Produljenje roka posudbe isključivo šaljite na ovu e-adresu

Tradicionalna prehrana na zdrav način
Četvrtak, 17 Listopad 2013 14:10

Tradicionalna prehrana na zdrav način

mala

 

Povodom Svjetskog dana hrane, a u sklopu programa Mjesec hrvatske knjige, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja održano je predavanje i prigodna prezentacija na temu „Tradicionalna prehrana na zdrav način“.
Predavanje su održale Marina Kušan-Hadžić nutricionistkinja i Dubravka Manojlović članica Udruge Humanika – centra za poboljšanje kvalitete življenja i razvoja ljudskih vrijednosti.
Govorile su o kvaliteti prehrane, o namirnicama koje doprinose zdravlju ljudi i okoliša, uz savjete kako poboljšati svoje zdravlje i zdravlje okoliša prelaskom na prehranu namirnica biljnog podrijetla jedan dan u tjednu.
            Istaknuto je kako je soja kao dobar izvor bjelančevina ili proteina uz kikiriki, sezam, suncokret, gljive i alge dobar nadomjestak za bjelančevine životinjskog podrijetla.
Ovom prigodom predstavljen je način izrade seitana a time i neka tradicionalna jela poput punjene paprike, pohani odresci, načinjeni upravo od seitana.
               Posjetitelji knjižnice bili su vrlo zadovoljni dobivenim novim informacijama o mogućnostima prehrane, a vrlo su im se svidjeli i okusi prilikom degustiranja navedenih jela.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7