Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


Produljenje roka posudbe:

Produljenje roka posudbe isključivo šaljite na ovu e-adresu

Poezija iz Domovinskog rata
Utorak, 24 Rujan 2013 08:34

Poezija iz Domovinskog rata

mala

       U sklopu programa „Dani sjećanja na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata, te razaranja grada Petrinje u rujnu 1991. godine“  u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja održana je Večer poezije iz Domovinskog rata pod nazivom „U nama živi ljubav“.  Suorganizatorice ovog prigodnog događanja bile su članice Udruge dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Petrinje Kluba žena, što im nije prvi put da ostvaruju ovakvu nadasve uspješnu suradnju s petrinjskom knjižnicom.
       Ideja o ovakvoj večeri proistekla je iz razgovora i prisjećanja kako su mnogi Petrinjci za vrijeme Domovinskog rata prenosili svoje osjećaje i tadašnja događanja kroz stihove, pa se smatralo da je potrebno javnosti prezentirati upravo te stihove, tih dana.
       Svoje stihove predstavili su Marela Morić, Vera Jurčević i Robert Tomšić, najavljeni su bili i Tonka Pezelj i Vladimir Krpan, ali su bili spriječeni.
Knjižnica je bila prepuna dragih gostiju i prijatelja knjižnice i njenih pjesnika, što je i ovaj put odrazilo podršku i zajedništvo naših ljudi u prisjećanjima na teške dane koje su zajedno prebrodili.

ma

publika