Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400 instagram logo youtube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


Produljenje roka posudbe:

Produljenje roka posudbe isključivo šaljite na ovu e-adresu

Svečana završnica obilježbe „170 godina KiČ-a“
Srijeda, 24 Listopad 2012 10:36

Svečana završnica obilježbe „170 godina KiČ-a“

mala

 

       Program obilježavanja velike obljetnice 170 godina knjižničarstva i čitateljstva u Petrinji završen je u petak, 19. listopada 2012. godine svečanim programom u maloj dvorani Hrvatskog doma.
       Na samom početku uz ulaz u zgradu Hrvatskog doma, gdje je smještena knjižnica, otkrivena je spomen ploča povodom obljetnice, a otkrili su je Gordana Dumbović, ravnateljica knjižnice i Josip Čačić, predsjednik Upravnog vijeća knjižnice. Spomen ploču donirala je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Petrinje, što je samo još jedna lijepa gesta u nizu i znak daljnje uspješne suradnje.
       Uz brojnu publiku predstavljen je „Spomenar Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja“, knjiga u kojoj su uz povijesne činjenice objavljena sjećanja nekadašnjih i sadašnjih djelatnika knjižnice, kao i drugih suradnika.
O knjizi je govorila ravnateljica Dumbović, uz asistenciju studenata Matee Andrić i Gabriela Dunđera, koji su čitali dijelove sjećanja iz knjige.
       Prva je to knjiga u izdanju Gradske knjižnice, a nakon predstavljanja Gordana Dumbović, ravnateljica knjižnice dodijelila je zahvalnice svima koji su sudjelovali u stvaranju Spomenara, te donatorima. 
       Program je svojim izvrsnim glazbenim izvedbama započeo Damir Kukuruzović Gipsy Swing Quartet, koji su cijelo večer upotpunjavali glazbom, a sve to poklonili su petrinjskoj knjižnici za njen rođendan.
Program je završio druženjem uz prigodan domjenak i finu tortu u obliku knjige.

 

1

2

3

4

5