Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI

Počelo obilježavanje „170 godina KiČ-a“
Utorak, 16 Listopad 2012 14:32

Počelo obilježavanje „170 godina KiČ-a“

malaz

 

       Velika obljetnica, 170 godina knjižničarstva i čitateljstva u Petrinji, obilježava se od 15. do 19. listopada 2012. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja.
Bogat program, kojim će biti obilježena ova proslava, započeo je u ponedjeljak, 15. listopada otvaranjem izložbe akademskog slikara Davora Žilića u prostoru odjela za odrasle Gradske knjižnice.
       Davor Žilić, kao osoba koja iznimno cijeni tradiciju i povijest kulture našeg grada, poklonio je izložbu Knjižnici kao svoj osobni doprinos u obilježavanju obljetnice. 
Otvaranju izložbe nazočili su brojni sugrađani,  prijatelji Knjižnice.
Bila je ovo izuzetna prigoda i za nagraditi najčitatelje, korisnike Knjižnice, odnosno članove i dječjeg i odjela za odrasle koji su tijekom 2012.g. pročitali najviše knjiga.
       Najčitatelji dječjeg odjela su Gabriela Vrbat s pročitanih 1091 naslovom, Andrea Filipović s 876 i Lovro Grčić s 691 naslovom.
U odjelu za odrasle s najviše pročitanih naslova istaknuo se Drago Čavić, s čak 1906, Ines Kosturin s 1664, te Vjera Ivanić s 1421.
Ravnateljica Knjižnice Gordana Dumbović uručila je najčitateljima priznanja i prigodne poklone: jastuk za čitanje i „Spomenar Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja“. 

 

z1

 najcitaci