Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


Produljenje roka posudbe:

Produljenje roka posudbe isključivo šaljite na ovu e-adresu

„Radio Knjiški moljac“ na skupštini HKD-a
Ponedjeljak, 01 Listopad 2012 15:01

„Radio Knjiški moljac“ na skupštini HKD-a

mala_osijek

Djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja sudjelovali su na 38. skupštini Hrvatskoga knjižničarskog društva koja se održavala u Osijeku od  26. do 28.rujna.
Tema stručnog dijela Skupštine bila je Knjižnice - ukorak s promjenama a podteme; strategije razvoja knjižnica, e-knjige i e-usluge, opsežni projekti digitalizacije i otvoreni pristup, knjižnične usluge za djecu i mladež, knjižnične zbirke kao kulturno dobro te unapređenje suradnje između regionalnih knjižničarskih društava.
Svojim aktivnostima predstavila  se i petrinjska knjižnica. U skladu s temom djelatnici knjižnice Ante Mrgan i Natalija Antić Bjelac predstavili su internetski radio „Radio Knjiški moljac“ – prvi knjižničarski radio u Hrvatskoj.
Predstavljena je programska shema radija uz emitiranje isječaka vijesti, emisija, reemitiranja gostovanja, kako bi se na najzorniji način dočarao rad i zvuk radija.
Predstavljanje je na opće oduševljenje prisutnih kolega iz knjižnica cijele Lijepe naše vrlo dobro prihvaćeno i popraćeno brojnim čestitkama za navedeni projekt.

za_mikrofonom_osijek

prezentacija

ekipa_osijek