Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400instagram logoyoutube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


Produljenje roka posudbe:

Produljenje roka posudbe isključivo šaljite na ovu e-adresu

Žene u Domovinskom ratu
Ponedjeljak, 17 Rujan 2012 14:44

Žene u Domovinskom ratu

mala

       U nastavku programa „Dani sjećanja 1991. – 2012.“ u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja održana je tribina pod nazivom „Žene u Domovinskom ratu“. Tribina je organizirana u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Petrinje, a vodila ju je magistra znanosti Daša Poredoš Lavor. Teme razgovora bile su trauma, PTSP, refleksije na obitelj, PTED, PTSP jučer, danas i sutra.
Uz brojne ankete potkrepljujući podatke o zanemarenosti žena – sudionica Domovinskog rata, na samom kraju svi posjetitelji tribine mogli su se i uključiti u diskusiju.
       Najviše se raspravljalo o problemu lažnih branitelja, kao i o ogorčenosti žena koje su sudjelovale u Domovinskom ratu, a danas nemaju pravo glasa, većina ih je nezaposlena, a koje su se i uspjele zaposliti, kažu, ne mogu dobiti bolji posao od čistačice.
Na samom početku tribine pročitano je i pismo namjere kojim je Udruga „Žene u Domovinskom ratu – Zadar“ izrazila svesrdnu potporu organizaciji ove tribine, naglašavajući kako im je „čast znati da naši suborci nisu zaboravili ulogu žena u agresiji Srbije, JNA i četničkih terorističkih postrojbi.“ - stoji u pismu.

1

2

3