Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

Piši da te razumiju,

govori da te slušaju,

čitaj da odrastaš.

L.C. Powell

facebook-logo 400x400 instagram logo youtube

logonew

OSTANIMO ODGOVORNI


Produljenje roka posudbe:

Produljenje roka posudbe isključivo šaljite na ovu e-adresu

Za „Dane sjećanja 1991.-2012.“ predstavljena knjiga „Sunčica“
Utorak, 11 Rujan 2012 12:36

Za „Dane sjećanja 1991.-2012.“ predstavljena knjiga „Sunčica“

mala

 

       U odjelu za odrasle Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja u petak, 8. rujna 2012.g., u sklopu programa „Dani sjećanja 1991. – 2012.“, održano je predstavljanje knjige „Sunčica“.
O knjizi su govorile Jadranka Cigelj i urednica Marija Slišković koja je ovom prigodom naglasila kako knjiga „Sunčica" govori o iskazima žena nad kojima je počinjen ratni zločin, silovanje.
Knjiga je izašla i na engleskom i na španjolskom jeziku, a predstavljena je i u Buenos Aires-u. Cilj je bio potaknuti i zatražiti podršku od međunarodne zajednice da Hrvatska ne krši međunarodno pravo, ne prešućuje ratne zločince i da izvrši obavezu prema stradalim ženama svoga naroda, svoje domovine i da treba napraviti ono što je izostavila napraviti pred puno godina, a to je pokrenuti procesuiranje protiv zločinaca i da dade pripadajući status ženama, naglasila je urednica.
       Sunčica Šatorović, kako i piše u uvodnom tekstu knjige, mlada je i hrabra djevojka, danas sa svojom obitelji živi u Petrinji. U međuvremenu bili su i u Vukovaru, međutim, prema njezinim riječima, teško se nositi s tom strašnom istinom i ne želi previše pričati o njoj, a bez obzira što je, kako je kazala, srce vuče u rodni grad ne želi živjeti u njemu jer nakon povratka doživjela je nacionalna vrijeđanja i prijetnje.
Predstavljanje knjige je organizirano u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Klub žena Petrinje.

prva

druga

treca

cetvrta